Praktikon verwelkomt Marion van Hattum als wetenschappelijk directeur

Praktikon verwelkomt Marion van Hattum als wetenschappelijk directeur

Marion is per 1 januari j.l. gestart met haar nieuwe functie. “Ik heb er zin in om samen met een enthousiast team mijn kwaliteiten in te zetten voor de koers van Praktikon. De eerste indrukken zijn veelbelovend.”

Marion van Hattum is van oorsprong onderwijspedagoog en heeft haar loopbaan zowel in de universitaire omgeving, als bij landelijke kenniscentra doorgebracht. Zo was ze eerder onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Utrecht, en bij het Trimbos instituut. Ze heeft als onderzoeker en afdelingshoofd Beroepsontwikkeling gewerkt bij het toenmalige Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn.

Sinds acht jaar werkt ze als lector Werkzame Factoren in de Jeugd- en Opvoedhulp aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dat zal ze blijven doen naast haar functie als wetenschappelijk directeur van Praktikon. Daarnaast werkt ze vanuit de Stichting Entrea Lindenhout als Fellow Systematische Evaluatie van de Jeugdzorg aan het Behavioral Science Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Marion zal samen met algemeen directeur Rachel van der Rijken de directie vormen. Ze kijkt uit naar haar nieuwe functie. “Praktikon is als onderzoeksbureau uniek door haar expertise in het monitoren en onderzoeken van werkprocessen in de praktijk van de (jeugd)zorg, onderwijs en bij gemeenten”. Marion vindt het een uitdaging om de systematisch verzamelde gegevens op casusniveau, op het niveau van vakgenoten in teams en op organisatie- en sectorniveau te kunnen gebruiken als feedback voor verbetering van de hulp, het onderwijs en de dienstverlening aan jongeren en hun gezinnen en zo de nadruk te kunnen leggen op leerprocessen op de verschillende organisatieniveaus.

Meer Uitgelicht