Praktikon is dé onderzoekspartner

voor (jeugd)zorg, onderwijs en gemeenten

Praktikon ondersteunt organisaties voor (jeugd)zorg, onderwijs en gemeenten bij het verbeteren van de kwaliteit en de effectiviteit van de door hen geboden hulp. Praktikon gebruikt hiervoor de meet-spreek-verbetercyclus.

Praktikon werkt voor

(Jeugd)zorg

(Jeugd)zorg

Onderzoek, vragenlijsten, monitoring, het inzichtelijk maken van resultaten en méér: Praktikon draagt bij aan de kwaliteit en effectiviteit van de (jeugd)zorg.

Praktikon voor de (jeugd)zorg »
Onderwijs

Onderwijs

Praktikon ondersteunt scholen bij het realiseren van een sociaal veilig schoolklimaat met o.a. de Veiligheidsmonitor en SWIS Suite.

Praktikon voor het onderwijs »
Gemeenten

Gemeenten

Praktikon helpt gemeenten bij het verkrijgen van beleids- en sturingsinformatie en het interpreteren van verzamelde gegevens.

Praktikon voor gemeenten »

Praktikon voor u

  • Zoekt u hulp bij de implementatie van meten, spreken en verbeteren binnen uw organisatie?
  • Wilt u een interventie beschrijven, onderbouwen en/of onderzoeken?
  • Wilt u meer inzicht in de ervaringen van cliënten?
  • Wilt u toegang tot een breed aanbod van vragenlijsten?
  • Zoekt u een praktijkgerichte onderzoekspartner die ook trainingen verzorgt?
  • Wilt u ondersteuning bij het aanleveren van gegevens aan gemeenten?

Dan helpt Praktikon u graag!

praktikon-team-incl-screens

Sterk in onderzoek

Om te weten wat werkt in de praktijk is onderzoek onmisbaar. Wat is het resultaat van de behandeling en begeleiding voor kinderen, jongeren en hun ouders? En treft dat resultaat het gewenste doel? 

Praktikon begeleidt organisaties bij alle stappen van praktijkgericht onderzoek: van het goed opzetten van onderzoek tot het vertalen van de uitkomsten naar bruikbare toepassingen voor cliënten, hulpverleners, managers en beleidsmakers. 

Effectstudies, implementatie- en evaluatieonderzoek, literatuurstudies: Praktikon is sterk in onderzoek. In het verlengde daarvan ontwikkelt Praktikon vragenlijsten en zet onderzoeksresultaten om naar producten en trainingen. 

Meer over onderzoek